Puhdistaminen peittaamalla
pidentää tuotantolaitteiston elinkaarta

Peittaus on höyrykattiloille tehtävä happokäsittely

Peittaus on happokäsittely, jolla teräspinnat puhdistetaan energiateollisuudessa. Peittausta tarvitaan kun halutaan varmistaa kattilan putkiston puhtaus. Käsittely suoritetaan ferriittisille pinnoille ennen höyrykattilan käyttöönottoa ja uusitaan myöhemmin tarvittaessa.

Peittaus on kustannustehokas käsittely

Peittauksella puhdistetaan höyrykattilan metallipinta. Tiivis ja hyvälaatuinen magnetiittikalvo muodostuu puhtaille kattilan pinnoille, kun laitos ajetaan käyntiin.

Hyvälaatuinen magnetiittikalvo suojaa kattilan putkistoa ja pidentää laitoksen elinkaarta –  puhdas laitteisto tuottaa nopeammin puhdasta höyryä. Tällöin myös laitoksen käyntiinajoaika lyhenee, jolloin säästetään sekä polttoainetta että työtunteja.

Suosittelemme peittausta erityisesti energiateollisuudelle.

Höyrykattilan kunnossapito ja puhdistus
peittauksen avulla

Peittaus on tehokas tapa puhdistaa metallipinnat ja saattaa laitteisto jälleen toimintakykyiseksi. Jo käyttöönotetuissa laitoksissa kattilan pinnoille voi käynnin aikana muodostua erilaisia lämmönsiirtoa haittaavia kerrostumia. Kerrostumat voivat pahimmillaan johtaa jopa kalliisiin putkirikkoihin sekä tuotannon keskeytyksiin. Peittaus voidaan usein suorittaa muiden huoltotöiden yhteydessä. Hallittu tuotantokatkos on useimmiten aina helpompi ja myös kustannustehokkaampi tapa saattaa höyrykattila käyttökuntoon. Oikean menetelmän valinta vaatii aina tutkimusta ennen työn aloitusta. Vanhojen laitteistojen kohdalla käytettävät laitteet ja kemikaalit valitaan näytepalojen avulla.

Tutustu myös muihin palveluihimme

Passivointi

Passivointi on happokäsittely erityistä puhtautta vaativiin kohteisiin.

Lue lisää

Liuotus

Liuotus poistaa sakkakertymiä prosessiteollisuuden laitteista.

Lue lisää

Asiantuntijapalvelut

Teemme kemiallisten puhdistustöiden suunnittelua, valvontaa ja toteutusta.

Lue lisää

Ota yhteyttä

LAUTEK OY

Ritarinkierros 13
45120 Kouvola

+358 400 776 993

tommi.launne@lautek.fi